Zapisnik 11. seje PDF Natisni E-pošta
Prispeval Peter Kramar   
Ponedeljek, 14 Februar 2011 21:41
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

ZAPISNIK

seje upravnega odbora Društva zbirateljev Sciurus, ki je bila 09. 02. 2011 od 19:30 uri v gostilni Avguštin, v Radovljici.

Navzoči člani UO: Branko Maček, Miloš Zupan, Žiga Kapus, Alojz Mihelčič, Rok Rozman.

Navzoči ostali člani: Alojz Zorman, Uroš Tacar,

Predlagan je bil sledeči

DNEVNI RED:

  1. Ocena delovanja društva
  2. Postavitev ciljev 2011
  3. Zadnje mandatno leto vodstva
  4. Razno

Ad1) Ugotovili smo, da društvo večinoma deluje dobro, članstvo se stalno povečuje, vse bolj smo prepoznavni in kar je najbolj pomembno društvo živi. Zaradi povečanja članstva, obsega storitev, pa prihaja do določene problematike.

Rok Rozman je izpostavil problem zalaganja denarja vnaprej za zbirateljske predmete, abonmaje. Dogovorili smo se, da se neke pavšalne vsote za nakupe zbirateljskih predmetov pobira vnaprej ter se vodi evidenca. Transparentnost nakupov, kjer je to potrebno pa sproti preveri več članov. Sprememba se predstavi na občnem zboru in stopi v veljavo takoj.

Miloš Zupan je povedal, da preprodaja v smislu predstavitve predmetov na mizi, ne sodi na srečanje, saj le te motijo osnovno delovanje društva. Meni, da se vsak za določeno prodajo, menjavo lahko dogovori s katerem koli posameznikom vnaprej in ni sporna, vendar je to osebna zadeva. Dogovorili smo se, da se tak način prodaje preneha. Za sporočitev novice sta zadolžena Miloš Zupan in Alojz Mihelčič.

Branko Maček je izpostavil, da je naše društvo predvsem numizmatično orientirano in tako filatelija ne pride dovolj do izraza. Še manj pa ostali predmeti zbiranja. Dogovorili smo se, da se v bodoče organizira (npr. 3 petek v mesecu), namensko srečanje, ki bo namenjeno konkretnemu zbiranju.

SKLEP 1.1: Za vse nakupe zbirateljskih predmetov se pobira pavšalna vsota vnaprej. Transparentnost nakupov se vedno preveri in je dostopna vsem članom, ki so udeleženi.

SKLEP 1.2: Način trgovinske preprodaje na srečanjih se preneha. V kolikor se dva člana, oz. člani za neko blagovno menjavo dogovorijo vnaprej le ta ni sporna.

Ad2) Postavili smo si sledeče cilje:

1. Naredimo lasten kovanec

2. Udeležba na dogodku FESTIVAL RADOVLJICA

3. Lastna znamka in FDC za dogodek Festival Radovljica – 3letnica društva

4. Skupen obisk zbirateljskega sejma v tujini

5. Izvedba 1. dogodka v lastni režiji – npr: Razstava v Knjižnici (delavnica) oz. Šivčevi hiši

LASTEN KOVANEC: vsi smo se strinjali, da je to naš največji in obenem najbolj pomemben projekt leta 2011. Tako bomo do občnega zbora vsi prisotni pridobili informacije v zvezi izdelavo kovnice. Konkretne naloge so sledeče:

· Uroš Tacar zahteve za kovnico pošlje vsem udeleženim v vednost (da definiramo vhodne zahteve za investicijo: dimenzije kovanca, material, tip »kovnice«…

· Alojz Zorman pripravi do OZ prvi primer motiva / dogovorili smo se za valutno oznako 1. Sciurus.

· Vsi se na osnovi Uroš-ove dokumentacije pridobimo podatke o možnostih s katerim razpolagamo

· Rok Rozman na OZ predstavi projekt ter se med člani pozanima o možnosti dodatnega prispevanja za projekt med člani. Prav tako je zadolžen za pridobivanje sponzorskih sredstev.

· Na OZ definiramo v roku največ 14 dni, delavni sestanek o nadaljnjih aktivnostih.

SKLEP 2.1: Vsi cilji pod to točko so sprejeti in so sestavni del plana za leto 2011.

Ad3) Povedal sem, da se z letom 2011 po Statutu konča naše mandatno leto. Glede na to, da imamo trenutno vsi veliko službenih obveznosti in zelo malo časa želim, da se javijo kandidati za prevzem kakšne od funkcij in sodelovanje pri projektih.

Ad4) Pod razno se je razvilo nekaj razprav:

a) Miloš Zupan je predlagal, da se naredi naš prepoznavni znak da v okvir in je prisoten na vseh srečanjih. Predlagal je še, da za dogodek Festival Radovljica naredimo lastne majice za povečano prepoznavnost.

b)    Strinjali smo se, da je potrebno je oživiti internetno stran.

c) Alojz Zorman želi predvsem in forum v ANG jeziku.

d) Ponovno se skupno udeležimo Collecte. Pripravi se društvene vizitke za promocijo društva. Na vizitkah bodo naslednji podatki: ime društva, internet stran, email naslov ter lokacija in čas rednih srečanj.

Seja je bila končana ob 21.30 uri.

Zapisal:

Rok Rozman

Predsednik UO

Rok Rozman