Začetek Društvo Občni zbor OZ3 Priloga 4: Poročilo predsednika NO za leto 2010

Zadnje na forumuCouldn't connect to the forum database.

OZ3 Priloga 4: Poročilo predsednika NO za leto 2010 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 15 Marec 2011 15:57

Poročilo predsednika nadzornega odbora

 

 

Pri preverjanju delovanja društva sem se pri sestavi poročila osredotočil na zapisnike sestankov upravnega odbora. Ob natančnem pregledu ni bilo ugotovljenih kršitev zakonov in/ali kršitev statuta društva.

Ob pregledu finančnega poročila ni bila odkrita nobena nepravilnost, poročilo pa pregledno prikazuje promet društva, kateri je v tekočem letu prvič presegel 1.000€.

 

Delo društva je vsekakor pozitivno in polno zagona, kar se izkazuje na vseh področjih, predvsem pa pri povečanju števila članstva. Prav tako je odraz kvalitetnega dela viden vsak prvi petek v mesecu, ko se na srečanju društva zbere veliko število

Kljub lanskoletni ugotovitvi posameznih odstopanj pri izvajanju sklepov upravnega odbora do tega v zmanjšani meri še vedno prihaja. Tako ostaja ugotovitev, da razlike med planiranjem in izvedbo ostajajo pri nekaterih obsežnejših nalogah. Stanje še vedno ni neskladno s predpisi, ponovno pa predlagam, da se v bodoče večje naloge še dodatno razdelijo na manjše sklope in/ali se realno definira ustreznejše roke za izvedbo. Prav tako bi bilo potrebno razmisliti o definiranja manj številčnih izvajalskih skupin za posamezno obsežnejšo nalogo. Lanskoletni predlog, da se delovni skupini pa definira tudi kontrolno skupino z namenom pomoči ob pojavi odstopanj, ni bila realizirana.

 

Ob koncu bi ponovno poudaril, da je delo društva nadvse uspešno, s podobnim pristopom in vključitvi predlogov za dodatno izboljšanje pa v prihodnosti ni bojazni za stagnacijo.

 

Zapisal:

Uroš Tacar, predsednik nadzornega odbora

V Gameljnah, 31.01.2011

Zadnjič posodobil Sreda, 23 Marec 2011 08:58